Julbord & middagar

slider_middag

 

Hej! Tack för de nio år ni avnjutit mitt julbord. Den här vintern tar jag paus från köttbullerullandet för att vara föräldraledig och umgås med min familj istället.

Vi öppnar igen för festvåningsverksamhet till sommaren.

Ha det fint tills dess! //John

Om vi hittar på något kul framöver så kommer det att synas på facebook,  Se till att anmäla dig till nyhetsbrevet eller gilla oss på facebook så missar du inget!
Ha det fint så länge hälsar John och Wictoria.

Observera att du enklast når oss per mejl.

John inspekterar zucchinin i Villa Tallidens köksträdgård.

John inspekterar zucchinin i Villa Tallidens köksträdgård.

IMG_0296.JPG_menybild2

slider_brunch

Julbord på Villa Talliden

Jul på Villa Talliden

restaurangbild_inglasningen

 

Vår filosofi

Som du kanske vet så samlar vi på oss det Rönninge har att erbjuda under året. Vi lagar maten från grunden, helst på lokala råvaror, och utan onaturliga tillsatser.

Från våra generösa grannars trädgårdar kommer äpplen, plommon, päron, nypon, rabarber, vinbär och annat. I skogarna runtomkring plockar vi och våra vänner svamp, blåbär, lingon, harsyra, nässlor, fågelgräs med mera. Från de närliggande sjöarna kommer abborre, gädda och en och annan sutare. Och från vår egen lilla trädgård tomater, zucchini, pumpa och diverse örter. Vaktelägg bidrar Mats och Annika med, och honung får vi från både egna och andras bikupor.

Så jobbar vi för att ta tillvara så mycket av det som finns nära som möjligt. Vi använder helst nära (eller ”hyperlokala” som Mats-Eric Nilsson kallar det) och ekologiska råvaror. För att dra ett litet strå till stacken för att skapa ett mer hållbart samhälle.

Vi vill skapa synergieffekter som gynnar både medmänniskor, miljö och företag i vår närhet. Vår filosofi går ut på att oavsett vad vi gör så ska det finnas något att vinna för alla inblandade.

Här är ett par artiklar som ganska bra beskriver vilka vi är.
• Om vårt sociala arbete (ur Driva Eget (pdf).
• Mats-Eric Nilsson skriver om John och Villa Talliden i Matkultur i SvD.

Vill du veta mer så hör gärna av dig till John på 08-532 502 43.

kvällning

spegelblank